Project Description

Welcome to Our Office, located in a 19th Century carriage barn

This project hits very close to home for us. Not your typical office space, we re-purposed a 19th century carriage barn into our office and workshop. With no heat, minimum electricity and few windows (most of which were broken), a priority for CEO and Designer Jason Hoffman was to create a space that honors its historic architecture, era and purpose but still offers elements of understated sophistication.

The building is nearly 140 years old, built before many of the trees towering around it had begun growing. It was originally built as a simple, Victorian carriage barn, used to store the family’s horse and buggy. Later, it housed 2,000 chickens when the Owners worked the property as their farm. Then, for many years, it was storage space. Today, it couples as a workshop for our carpentry team, building custom projects and storing equipment, as well as an office loft space ready to welcome clients, visitors and trade partners. We added a small addition onto the existing barn to offer a separate entry way for the office. New stairs and an entrance to the workshop provides for a small, yet inviting foyer space.

From the beginning, even is it’s dark state, Jason loved the ambiance of the old hay loft with its unfinished, darker toned timbers. He knew he wanted to find a way to refinish the space with a focus on those timbers, evident in the statement they make when walking up the stairs. On the exterior, the building received new siding, a new roof and even a new foundation which is a story for another post. Inside, we added skylights, larger windows and a French door, with a small balcony. Along with heat, electricity, WiFi and office furniture, we’re ready for visitors!

Project Details

PROJECT LOCATION

Bridgewater, MA

HOME BUILT

1882

INTERIOR DESIGNER 

Nest & Company

Project Gallery

Before After

PROGRESS PHOTOS